Tisdag 17 september, 2024

Vaknade 04:15


Var på Spiran, men först skulle jag köpa vaniljmunkar, men dels sa kassören att jag hade gått upp i vikt o pekade på min mage (det är ok, det är en gammal klasskamrat som jag kan skoja med) samt att de tagit bort erbjudandet 4 munkar för 20 kr. Så nu får det vara slut på dom. Dessvärre stämmer det efter mycket upp o ner på vågen, så har jag gått upp runt 5 kg…

Hittade några mätverktyg på loppisen, en IR-termometer, en avståndsmätare o ett krysslaser-vattenpass…

Fortsätter att läsa/lyssna på ”Superintelligens”. En delvis läskig bok. Det är en faktabok om hur AI kan tänkas bli överlägsen människan. Ingen vet säkert, så egentligen är det bara spekulationer, men med massa fakta och sannolikheter om hur det kan tänkas gå.

Vad händer om vi en dag utvecklar maskiner med en intelligens överlägsen vår egen? Riskerar vi att tappa kontrollen över utvecklingen om artificiella superintelligenser sedan börjar utveckla sig själva? Med utvecklingen av artificiell intelligens står människans särställning – och i förlängningen hela den mänskliga civilisationen – på spel.


”Läsvärd… Vi måste vara mycket försiktiga med AI. Potentiellt farligare än kärnvapen.”

Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla


”Jag rekommenderar starkt den här boken. Artificiell intelligens är den stora drömmen för alla som någonsin varit verksamma inom datavetenskapen.”

Bill Gates


https://fritanke.se/bokhandel/bocker/superintelligens

Den är både som ljudbok och som tryckt, eller i.a.f. digitalt, jag tar in informationen mycket lättare om jag läser samtidigt som jag lyssnar på det hela. Det blir lätt då, lyssnar jag bara tappar jag lätt koncentrationen om jag börjar tänka på annat. Samt har jag lite svårare att ta in genom att endast läsa, men båda tillsammans funkar toppen!


Åt sex Risifrutti.

Somnade < 21:00

Speak Your Mind

*